lunes, 21 de enero de 2019

L'autor Marcos Morales visita el nostre centre

(Informació de ROSA BLANES, D. Valencià)
El passat dilluns dia 7 de gener, l'alumnat de 2n d'ESO de l'IES Número 1 de Requena va rebre la visita de l'autor Marcos Morales (Riba-roja de Túria 1994), autor del llibre Un cor trencat, lectura proposada per a la segona avaluació de Valencià. Aquesta activitat, que treballa l'oralitat de la llengua mitjançant la interacció amb el mateix autor, és la primera de tot un seguit d'activitats que es desenvolupen a classe per tal de treballar el registre oral del valencià, tant beneficiós per a l'alumnat castellanoparlant d'aquesta zona: ajuda a construir la comprensió i a adquirir les habilitats essencials per a l'èxit de la lectura. Afavorix el gust per llegir de l'alumnat i ajuda a adquirir l'hàbit lector i per últim, crea un ambient d'aula que potencia la importància de la lectura i sobretot fa que, l’alumnat jugue i es divertisca llegint. 
L'autor, molt jove però amb una dilatada i exitosa experiència en l'àmbit literari, té més d'un premi ja a les seues butxaques: Premi Cristòfor Aguado i Medina de Picassent (2014), Premis Literaris Ciutat de Carcaixent (2012), entre d’altres. Amb la present novel·la va guanyar el XVI Premi de Narrativa Juvenil “Ciutat de Torrent".
Marcos Morales connectà de seguida amb el públic estudiantil amb la introducció de temes que els interessen i, sobretot, amb la idea de què han de perseguir i ser constants en allò que volen i creuen. I si es dona el cas que volen escriure i dedicar-se a la literatura, tenen ja moltes possibilitats i un fum de premis al seu abast per anar practicant.
Això sí, el que han de fer és llegir moltíssim i en diferents llengües per tal de gaudir de la lectura i de la riquesa cultural i lingüística que se’n desprén.

No hay comentarios: